גיל ההתבגרות עבור בנות רבות הוא תקופה מבלבלת, בשל השינויים הפיזיים לצד השינויים הנפשיים. החשיבות ללוות את הבנות בתקופה זו חשובה וחיונית להן.
ההתפתחות הביולוגית בגיל ההתבגרות מלווה בשינויים פיזיים של גדילה של החזה והופעת המחזור החודשי. השינויים יכולים להתחיל כבר בגיל 8- 12 ולהסתיים בגיל 18. לצד אלו מופיעים שינויים גם במצב הרוח, כגון תנודות במצב רוח, נטייה לדיכאון, מרדנות, הסתגרות, ואף התבודדות ובשינויים הורמונאליים.
השינויים הפיזיים המתרחשים אצל בנות בגיל ההתבגרות הם רבים: החזה גדל, ריח הגוף משתנה, הווסת מופיעה, מבנה הגוף משתנה ואזור האגן מתרחב, הופעה של פצעונים(אקנה) בפנים ובגוף וגדילה מואצת.
שינויים אלו נגרמים בשל הורמונים שונים המתפתחים. החזה מתפתח בממוצע בגיל 10-12, ולאחריו הופעת שיעור בבית השחי ובאזור הערווה. הווסת הראשונה מגיעה בגיל 10-13 אצל בנות, העלייה בהורמוני האסטרוגן ופרוגסטרון הגורם להופעת המחזור החודשי והופעת ביוץ.
חשוב להיות מעורבים בנעשה בחיי הנערות בתקופה חשוב הזו על מנת להבטיח את התבגרותה התקינה.
כתבות ומאמרים
חיסון הפפילומה HPV
נגיף הפפילומה האנושי הוא שם כולל לכמעט 100 זנים שונים של נגיפים, בעלי רמות סיכון שונות. רק חלק קטן מהם עלולים לגרום לנגעים טרום סרטניים
אקנה
אחת הבעיות היותר קשות לבני גיל הבגרות הוא פצעי האקנה, מדובר בפצעים על הפנים הפוגעים בדימוי העצמי של הנוער, הגורם לדיכאון, דימוי עצמי נמוך ואף