אחת התופעות השכיחות בגילה מעבר הוא גלי חום, אך למעשה נשים בתקופה זו סובלות סימפטומים שונים בעוצמות שונות. עבור נשים רבות תקופה זו היא קשה במיוחד בשל התופעות הפיזיות והנפשיות. תקופה זו מסמלת את סוף תקופת הבשלות המיניות, האישה מפסיקה לקבל את המחזור החודשי בשל הפסקת הפרשת ההורמונים הנשיים אסטרוגן ופרוגסטרון. הגוף עובר שינויים פיזיולוגים שונים החל מהאטת חילוף החומרים בגוף ותופעות אחרות הנגרמות בשל השינויים ברמת ההורמונים בגוף.
לרוב נשים חוות את גילה מעבר בגיל 45-55 ישנן נשים שתרגשנה בסימפטומים שונים, קצת לפני כגון מחזור לא סדיר, הזעה מוגברת, גלי חום המופיעים בעיקר בשעות הערב גם במצב מנוחה, עלייה במשקל, יובש בנרתיק, אוסטיאופורוזיס שהינו דלדול במסת העצם שלרוב מתגלה בשלב מאורחק יותר וכדומה. עם הזמן סימפטומים אלו או אחרים יתגברו ויתכנו סימפטומים נפשיים כגון שינויים במצבי הרוח הופעת מצבי רוח קיצוניים של חרדות או דיכאונות, הפרעות השינה, עליה בשכיחות במיגרנות ובכאבי הראש וכדומה.
איך עוברים את התקופה
תופעת גילה מעבר אינה מחלה וכל אישה תחוש בה בעוצמה שונה, יחד עם זאת אין הדבר גזרה משמים וניתן להקל על התופעות השונות.
טיפול בתופעות גיל המעבר ניתן למצוא ברפואה הקונבנציונלית והן ברפואה המשלימה, אשר יכולים לסייע בהפחת הסימפטומים השונים.
טיפול קונבנציונלי יכול לכלול תחליפים הורמונים או HRT. הטיפול כולל מתן תחליפים להורמונים הנשיים אסטרוגן ופרוגסטרון. תחליף לאסטרוגן המקל על הסימפטומים, לעיתים ניתן גם תחליף פרוגסטרון על מנת למנוע את ההשפעות השליליות של האסטרוגן על הרחם. ניתן לקבל את התרופה בכדורים, מדבקות או ג'ל.
תרופות נגד דיכאון וחרדות, תוספי תזונה, וטיפולים שונים בתופעות כגון ניתוח להצרת הנרתיק, צניחת רחם וכדומה.
הרפואה המשלימה מציעה מגוון טיפולים החל מדיקור דיני, תזונה, תחליפי הורמונאליים טבעיים וצמחי מרפא.
טיפולים אלו ואחרים מטרתם להקל על התופעות והן אינן יכולות להעלימן. חשוב לקחת בחשבון שתופעות אלו הן זמניות ולאחר תקופה חלקן הגדול ייעלם. תזונה נכונה יכולה להפחית בתופעות, למשל אכילה של 100 גרם סויה ביום במזון כגון חצי כוס חלב סויה או טופו, מזונות העשירים באומגה 3, מוצרים העשירים בסידן, הפחתה של מוצרים העשירים בשומן רווי כגון מוצרי חלב, בשר שמן, חמאה וכדומה. כמו כן, מומלץ על פעילות גופנית סדירה לפחות 4 פעמים בשבוע.